Фізика – найдивовижніша річ: вона цікава, навіть якщо в ній нічого не розумієш

середа, 14 вересня 2016 р.

Цікаві факти про зірки


Цікаві факти про зірки

 


Астрологи стверджують, що в основному всі зірки на небі живуть по двоє. Отак, «маленька + велика» зірочки тягнуться один до одного і мешкають в парі.
Всі зірки мають колосальну ядерну міць і володіють високою температурою. Проте, існують і ті, що вже «віджили своє» — білі карлики. Вони вже «померли» і просто існують у вигляді дуже щільного тіла, не маючи гарячої зоряної температури.
Існують і так звані чорні діри. Вони є своєрідними «антонімами» карликам. Так, їх поява обумовлена ​​наявністю величезних зірок, які завдяки величезній масі володіють жахливою силою тяжіння. Саме завдяки таким великим зоряним скупченням і з’являються масивні чорні діри.
Зірки, що складаються з одних нейтронів — ще одне «досягнення» космосу. Саме вони виконують функцію «небесного балансу», будучи джерелом світла.
Так що, спостерігаючи як небо знаходиться в незвичайному кольорі — дуже яскраве і сяюче вночі, це саме заслуга таких створінь.
 Вивчаючи космос в цілісному його явищі, вчені досягли консенсусу — максимальна величина зірки, яка зможе існувати у світі, є вагою близько 120 сонячних мас. Це крайня ступінь величини зірки, яка зможе міститися в космосі.
У космосі існує блакитний гіпергігант сама розпечена зірка — Pistol. Її температура просто позамежна, створюється враження, що вона може в будь-яку секунду розгорітися в полум’я. Однак, поки що цього не сталося, на щастя. Скільки ще в такому «граничному режимі» зможе прожити Pistol, абсолютно не відомо. Шкода, що побачити це диво можна тільки за допомогою спеціального телескопа, так як зірка оповита туманністю, яка видиме світло не пропускає.
Вчені стверджують, що якщо вдивлятися в нічне небо, намагаючись там знайти саму віддалену зірочку, ви зможете зануритися власними очами в далеке минуле на 4 млрд років тому.

Немає коментарів:

Дописати коментар