Фізика – найдивовижніша річ: вона цікава, навіть якщо в ній нічого не розумієш

середа, 25 січня 2017 р.

Цікаві факти про гостроту зору



Цікаві факти про гостроту зору





Вчені зауважують, що все частіше люди страждають від короткозорості, так як через сучасні технології зростає навантаження на очі. Однак у цій тенденції є винятки. Які саме, розкажуть цікаві факти про гостроту зору. 
1. Гостротою зору називають здатність побачити 2 маленькі точки, які знаходяться на найменшій відстані одна від одної, як окремі об’єкти, а не один злившийся об’єкт.
2. Сьогодні існує 3 методу з’ясування гостроти людського зору — таблиця доктора Снеллена (відомого голландського офтальмолога), таблиця Головіна і таблиця Сивцева (радянських офтальмологів).
3. Стовідсотковим зором називається той, при якому людина може побачити всі символи на перевірочних таблицях (до нижньої межі). Однак це не межа людських можливостей. Зустрічаються люди, які володіють зором 200% (розрізняють 2 рядки за межею) і навіть більше.
4. Існує міф, згідно з яким при гостроті зору понад норму у людини може розвинутися далекозорість. Однак це не так. Вчені не виявили ніякого взаємозв’язку між здатністю ока розрізняти дрібні предмети на відстані і ризику розвитку захворювання.
5. Рекорд гостроти зору встановлений в 1972 році і належить Вероніці Сейдер, яка на той момент була студенткою Університету Штутгарта (Німеччина). Дослідники були вражені її можливостями — гострота зору у дівчини перевищувала середні дані людини приблизно в 20 разів. Вона зуміла розпізнати обличчя незнайомця з відстані понад 1 600 метрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар