Фізика – найдивовижніша річ: вона цікава, навіть якщо в ній нічого не розумієш

четвер, 21 січня 2016 р.

Цікаві факти про температуру



Фізичне поняття «температура» дуже важливий елемент всього живого на землі. При різних температурах, будь то висока або, навпаки, низька, відбуваються найрізноманітніші процеси організму.
Цікаві факти про температуру про них і піде подальша розповідь.
1. Чи знаєте ви, що людина змогла створити живому організму неймовірно високу температуру -4 млрд градусів Цельсія? А це, щоб ви змогли орієнтуватися, в 250 разів більше, ніж температура сонячного ядра!
2. Був поставлений експеримент для того, щоб виявити, яку максимальну температуру нагрівання здатний винести людський організм. Цифри шокуючі — в одязі вона дорівнює +260, без неї — майже + 205C. А для порівняння наведемо цифри, при якому шматок м’яса доходить до хрусткої, золотистої скоринки +168.
 3. Знаєте ви, що в Антарктиді риби — «щасливі» володарі температури майже -2C.
 4. У світі існує й своєрідна температура пекла, яку вирахували завдяки біблійним цитатам. При 718 градусів Цельсія, подейкують, що перед нами відкриються двері до Дияволу.
5. Долина Смерті, розташована в Каліфорнії, не дарма носить свою назву. У 1913 році там була зафіксована температура max на поверхні нашої планети + 56,7C. А от найнижчий показник в Антарктиді, -89,2C, ще в 1983 році.
А найголовніше, що остання цифра була в самому жаркому місяці року — 21 липня.
6. Чи знаєте ви, що вищі рослини можуть зберігати свою структуру і оновлюватися після шаленого охолодження -269C?


 7. Не захоплюйтеся розмовами по телефону! Так, через 20 хв безперервної балаканини, вухо і телефонний апарат досягають тієї температури, при якій плавиться вуглецева сталь.

8. Найстрашніша температура для людини вважається 37,2. При ній всі механізми всередині намагаються поборотися з нею, але на жаль, якісь внутрішні бактерії заважають це зробити. Так що, стежте пильно за своєю температурою тіла, не перегрівайтеся і не переохолоджуйтесь. І все вам буде по плечу.

Немає коментарів:

Дописати коментар