Фізика – найдивовижніша річ: вона цікава, навіть якщо в ній нічого не розумієш

понеділок, 18 січня 2016 р.

Цікаві факти про слух

                       
         






1. Говорять,  що ще Леонардо да Вінчі пропонував слухати
підводні звуки за допомогою весла. Подекуди рибаки
південного моря Західної Африки користуються цим.
Приклавши вухо до рукоятки весла, вертикально опущеного
у воду, вони прослухують море, як лікарь хворого.

2.Майже глухі люди розмовляють по телефону, притискуючи трубку до скроневої кістки. Глухі часто танцюють під музику, адже звук проникає до їх внутрішнього вуха через підлогу і кістки скелета

3.Чи знаєте ви, що в давні часи при облозі фортець в стінах поміщали людей (найчастіше це були сліпі люди, які могли визначити чи веде ворог підкоп до стін чи ні, прикладаючи вухо до землі.

4.В Сербії одне з місць поблизу Куршумлії довгий час вважалося диявольським. Кам'яні фігури, створені старанням вітру і вологи, ночами видавали різні звуки, лякаючи забобонних людей, для яких ці звуки були не чим іншим, як диявольськими підступами. А  у Єгипті звучать вранці, при сході сонця, колони - залишки древнього храму Карнакського. Колони складені з дуже пористого каменя. Вдень у нагрітому гарячим сонцем каменю пори дещо збільшуються в розмірах і повітря проходить через них без затримки, і колони мовчать. Вранішня прохолода створює умови, при яких рух повітря в порах супроводжується звуком, що нагадує стогін.



Немає коментарів:

Дописати коментар